مبارزه موزیکال دهنمکی با آقازادهها!
به نقل از روزنامه خراسان، مسعود دهنمکی پس از شش سال دوری از تلویزیون، امسال سریال جدیدش «دادِستان» را جلوی دوربین برد. او پس از این مجموعه، آخرین بار «معراجیها» را روی آنتن داشت و اکنون با سریال «دادِستان» به تلویزیون بازگشته است.
شروع پراتفاق قصه
مجموعه «دادِستان» با سقوط دانشجوی معترضی به نام «عماد» از ارتفاع در دانشگاه و تصادف با آمبولانس حامل او، شروع ملتهبی داشت. این دانشجو که به عنوان یک شخصیت معترض و عدالت خواه شناخته میشد، سایتی به نام «دادِستان» را که هدفش مطالبهگری و عدالت خواهی بود اداره میکرد و به همین دلیل سقوطش تبدیل به اتفاقی حساس و بحثبرانگیز شد. این سریال در دو قسمت ابتدایی روند پراتفاق و ریتم مناسبی داشت که شروع خوبی را برای آن رقم زد، اما با توجه به کیفیت کلی سریال و نقطه ضعفهای آن چندان امیدی به استقبال گسترده مخاطبان از سریال و جریانساز شدن آن نیست.
شعاری و غیرقابل باور
مسعود دهنمکی که معمولا در آثار خود، مستقیم و گلدرشت به مسائل اخلاقی و اعتقادی پرداخته، در «دادِستان» نیز به این شیوه عمل کرده و باعث شده سریال به اثری کاملا شعاری تبدیل شود. انتقاد از افراد مطالبهگری که پس از گرفتن پست و مقام، آرمانهایشان را فراموش میکنند، آقازادهها و مسئولان فاسد، در بیشتر موقعیتهای سریال چه به واسطه دیالوگ و چه از طریق رپخوانی، مطرح میشود که نقطه ضعف مهمی برای این مجموعه است. استفاده افراطی از موسیقی در سریال و موسیقی متنی که ارتباط زیادی با حالوهوا و مضمون سکانسها ندارد نیز از ایرادهای سریال است که به جای همراه کردن مخاطب، تاثیر منفی روی آن داشته است.
بازی متوسط بازیگران
در قسمت اول و دوم «دادِستان» تعدادی از بازیگران مانند هومن برقنورد، محمد کاسبی، جواد هاشمی، علی سلیمانی، کاوه سماکباشی، سحر قریشی و برزو ارجمند وارد قصه شدهاند و کم و بیش اطلاعاتی درباره شخصیت آنها به مخاطب داده شده است. بعضی از بازیگران سریال مانند هومن برقنورد و محمد کاسبی نقش متفاوتی را در سریال ایفا کردهاند. برقنورد که بیشتر با آثار کمدی شناخته میشود، در نقش یک مامور امنیتی حضور متفاوتی داشته و محمد کاسبی نیز نقش یک نماینده مجلس را در سریال بازی کرده است که هر دو نقشآفرینی متوسطی داشتهاند. بازی برزو ارجمند نیز در نقش استاد دانشگاه و به اصطلاح آقازاده خوب قصه، تفاوت زیادی با دیگر نقشهای مثبتی که بازی کرده ندارد و کاوه سماکباشی نیز با توجه به سنوسال و همچنین میمیک صورت، انتخاب مناسبی برای شخصیت مذهبی، مثبت و جوان «عماد» نبوده است. به طور کلی نمیتوان گفت بازی بازیگران این مجموعه نقطه قوت و امتیاز ویژهای برای «دادِستان» است.